Voorstelling

Welkom bij judoclub Bourgoyen vzw.

Wij zijn sinds enkele jaren trotse drager van het gouden kwaliteitslabel voor jeudvriendelijke judoclub! (In 2013 behaalden we zilver en sindsdien ieder jaar goud!!!).

Wij zijn een Gentse judoclub die meer dan 50 jaar bestaat. De vaste oefenzaal of dojo is gelegen achteraan in de sporthal Bourgoyen, aan de ingang van het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen te Mariakerke (Gent).

Naast het aanleren van de judotechnieken, streven wij ernaar een aangename club te zijn met de nodige ernst en dicipline op de mat. Daarnaast vinden wij de randactiviteiten en het plezier rond de sportbeoefening even belangrijk. Clubfeest, tornooien en ontmoetingen, judoweekend, sinterklaasfeest, ... er zijn allerlei activiteiten die voor en door de leden georganiseerd worden.

Judo beoefenen bij Judoclub Bourgoyen vzw is voor mannen en vrouwen van alle leeftijden vanaf 5 jaar.

Onze club werkt met 4 verschillende leeftijdsgroepen, maar ook met grootte, gewicht en ervaring wordt rekening gehouden. Zo proberen we te zorgen voor ideale en homogene trainingsgroepen waar iedereen aan de bak komt. Zo is er voor "nieuwtjes" bij de 7-9-jarigen gedurende september en oktober op woensdag een extra initiatietraining voorzien, omdat hier traditioneel een grote instroom is in het begin van het seizoen. Alle trainingen gaan steeds door in de judozaal van het Sporthal Bourgoyen aan de Driepikkelstraat in 9030 Gent (Mariakerke).

Onze club bestaat uit vrijwilligers, zodat de motivatie automatisch erg hoog is van trainers en bestuursleden. Het kostenplaatje van het judobeoefenen bij Judoclub Bourgoyen vzw daarentegen, is door het vrijwilligerswerk zeer democratisch in vergelijking met vele andere sporten.

Verder onderschrijven wij als club de Panathlon verklaring over ethiek in de jeugdsport (klik hier voor meer info).

Wens je zelf actief mee te werken aan jouw club, aarzel dan niet met ons te spreken!

Sportieve groeten,

Het bestuur van judoclub Bourgoyen vzw,